Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register
2014 Network Formation Kickoff Event
Tell a Friend About This EventTell a Friend
 

This half-day kickoff event will detail the 4-6 month process launched in May 2014 for Michigan Health Centers to explore formalizing a more closely intertwined provider network and develop a strategic plan forward. The event will include an orientation to development of a forum to identify shared context, concerns, and key motivators for moving forward with a network development strategy and presentation/context on the political, operational, and practical implications for network development.

5/20/2014
When: 05/20/2014
Noon to 4:00 PM
Where: Kellogg Hotel & Conference Center
219 South Harrison Road
East Lansing, Michigan  48824
Presenter: Andrew Principe, Starling Advisors
Contact: Phillip Bergquist
517.827.0473


Online registration is closed.
« Go to Upcoming Event List  

You must be signed in to register for this event.  If you have forgotten your password, please use the "forgot password?" link under the sign-in box.  If you are new, please create an account profile and choose a password for yourself. 

If you need further assistance, please contact info@mpca.net.

Description:

Whether it’s due to the impact of provisions of the Affordable Care Act, national focus on cost, quality and population health or current CMS innovation projects and HRSA initiatives, the environment we are doing business in today is shifting swiftly. Examining the environment today and where we are moving as a healthcare community is critical to our success as thriving high-quality healthcare organizations. This half-day kickoff event will detail the 4-6 month process launched in May 2014 for Michigan Health Centers to explore formalizing a more closely intertwined provider network and develop a strategic plan forward. The event will include an orientation for Health Center participants to the engagement process, development of a forum to identify shared context, concerns, and key motivators for moving forward with a network development strategy and presentation/context on the political, operational, and practical implications for network development.

All Health Center leadership including CEOs, CFOs, CMOs, COOs and others in similar roles are encouraged to attend; at least one representative from each Health Center organization is strongly desired.

There is no registration fee for this event, but you must register to attend.  Space is limited.

Agenda:

12:00 Welcome and Introductions (15 minutes)

12:15 Goals for the Day (15 minutes)

12:30 Background and Environmental Factors in Michigan (15 minutes)

12:45 Review of Prevailing Health Center Network Models (30minutes)

1:15 Creating a Framework for a Michigan Health Center Contracting Network (60 minutes)

2:15 Break (15 minutes)

2:30 The Business of Building a Network (45 minutes)

3:15 Starling Network Development Discovery Process (30 minutes)

3:45 Next Steps and Closing (15 minutes)

4:00 Adjourn



 
Association Management Software Powered by YourMembership.com®  ::  Legal